Vanuit uw land kunnen geen nieuwe bestellingen worden geplaatst. United States

Gebruiksadvies

1. Indien maandstonden gedurende de dag komen, moeten ze dan enkel aangegeven worden de volgende dag?

Ja. Wanneer de maandstonden tijdens de dag komen, moet u niet M ingeven voor de dag zelf. U moet dat wel doen de volgende morgen, na de temperatuurmeting. Wanneer het toestel u ’s morgens niet om M vraagt, moet u die activeren volgens de procedure die in de handleiding beschreven staat.

2. Ik gebruik momenteel de pil. Wat moet ik doen om naar Lady-Comp over te schakelen?

U moet met de pil stoppen alvorens Lady-Comp te gebruiken. Zolang u de pil neemt, is uw cyclus verstoord door de inname van hormonen. De menstruatie die om de 28 dagen optreedt wordt door de pil gecontroleerd. De pauze van 7 dagen heeft niets te zien met een normale menstruatieperiode. Zolang u de pil neemt, ovuleert u niet. De computer kan dus uw cyclus niet berekenen.

Nadat u gestopt zijn met de pil, krijgt u eerst een onttrekkingsbloeding die u niet als menstruatie mag invoeren. De volgende dag, mag u beginnen meten.

3. Is elke vorm van seksuele relatie uit den boze op dagen wanneer de Lady-Comp geel of rood aanduidt?

Natuurlijk nee. U kan van intiem fysiek contact genieten met uw partner zolang er geen sperma in de vagina komt. Bovendien is het ook mogelijk om een andere vorm van anticonceptie te gebruiken gedurende deze dagen. De meest geschikte zijn dan de zogenaamde barrièremethodes, zoals een condoom, methodes die het mogelijk bevruchtende sperma ervan weerhouden de uterus en de eileiders binnen te komen.

De betrouwbaarheid van bijkomende barrièremethodes varieert en hangt erg af van het juiste gebruik; de mate van ervaring die de gebruiker ermee heeft is dus belangrijk. Voor u een bijkomende methode gebruikt die u nog nooit uitgeprobeerd heeft, zoek betrouwbare informatie bij een goed ingelicht persoon of in de literatuur.

4. Mag ik af en toe de dagelijkse temperatuurmeting overslaan?

Ja. Lady-Comp is in staat om overgeslagen metingen in te vullen. Natuurlijk is dit enkel mogelijk wanneer er metingen opgeslagen zitten in het geheugen. In het begin moet u uw basale lichaamstemperatuur zo regelmatig mogelijk meten. Hoe meer gegevens worden opgeslagen, hoe beter Lady-Comp uw vruchtbaarheidsgraad zal kunnen voorspellen.

Indien er nog niet voldoende gegevens in het geheugen zitten om de onvruchtbare dagen met voldoende zekerheid te kunnen voorspellen, zal Lady-Comp altijd op veilig spelen door rood op te lichten, of in geval van twijfel, zal het geel aantonen (leerperiode).

Het is daarom belangrijk om geen temperatuurmeting over te slaan zonder goede reden.

5. Ik ben van plan om op reis te gaan. Wanneer moet ik mijn basale lichaamstemperatuur meten in de nieuwe tijdzone?

Wanneer u voor een langere periode verblijft in een tijdzone die meer dan 6 uur verschilt met de uwe, stel dan meteen na aankomst uw vruchtbaarheidscomputer in op de locale tijdzone en activeer de wekker. Meet uw basale lichaamstemperatuur niet die dag noch de volgende. De dag daarna, start u opnieuw met het meten van uw temperatuur, zoals gewoonlijk. Indien het tijdsverschil minder is dan 6 uur kan u uw temperatuur, zoals gewoonlijk, meten meteen na het ontwaken, want de tijd is dan nog binnen de aanvaardbare marge.

6. Moet in altijd het wekkertje zetten?

Nee. De tijdspanne bedraagt namelijk 6 uur: 3 uur vóór en 3 uur na de temperatuurmeting van de vorige dag. Let wel dat u voldoende geslapen moet hebben om te kunnen meten. Na het verlopen van de tijdspanne kan echter niet meer gemeten worden.

7. Is het nodig dat ik het toestel programmeer of er persoonlijke gegevens in invoer voor ik met Lady-Comp aan de slag kan?

Nee. Wanneer u hem krijgt, is het toestel al voorgeprogrammeerd om het uur, de datum en het jaar aan te geven. Alles wat u nog rest te doen is het uur instellen waarop u wil dat de wekker afloopt 's morgens.

Meer info

8. Kan je het toestel ook gebruiken als je tijdens de maand verschillende nachten, minimum 3 na elkaar moet werken?

Ja. U kunt het toestel ook tijdens uw nachtdiensten gebruiken. Daarvoor hoeft u enkel het uur van de wekker de dag voordien te herprogrammeren. U moet ook minimum 5 uur slapen, wanneer dit niet kan meet dan uw temperatuur niet. De aanduiding blijft voor 99,3% betrouwbaar.

9. Ik gebruik nu Lady-Comp voor 3 weken en heb nog geen "groene" dag kegregen. Is dat normaal?

Ja, het toestel heeft een leercurve om uw cyclus te leren kennen. Dit wil zeggen dat het eerst meer onveilige dan veilige dagen zal aangeven. Wilt u tijdens de rode dagen vrijen, dan moet u een extra voorbehoedmiddel, zoals een condoom, gebruiken.

Gemiddeld duurt het ongeveer twee tot drie maanden vooraleer het toestel een maximum aan groene dagen aangeeft. Hoeveel groene dagen dat precies is hangt af van de regelmaat van de cyclus en verschilt dus van vrouw tot vrouw.

10. Ik geef borstvoeding op vraag aan mijn baby van één maand. Kan ik van uw methode gebruik maken?

Ja. Borstvoeding heeft inderdaad een grote invloed op uw cyclus en op het gebruik van de Lady-Comp. Tijdens de borstvoedingsperiode krijgt u normaal gesproken geen eisprong gedurende de eerste 6 weken, indien u de klok rond voeding geeft en uw maandstonden nog niet kreeg.

Voor het toestel is het dus theoretisch onmogelijk om groene dagen aan te duiden, aangezien het functioneert via het herkennen van de eisprong. Wij raden echter aan om de Lady-Comp te gebruiken tijdens de borstvoedingsperiode. Wanneer de cyclus terug op gang komt, zal het toestel dit herkennen en opnieuw groene dagen beginnen aanduiden.

De eerste 6 weken na de bevalling bent u normaal gezien onvruchtbaar, maar dit is echter geen absolute regel. Wij raden dan ook aan om een mechanisch voorbehoedsmiddel (condoom) te gebruiken in aanvulling van de Lady-Comp tijdens deze periode.

11. Wanneer moet geslachtsgemeenschap ingegeven worden?

Geslachtsgemeenschap moet de volgende morgen ingegeven worden. Bijvoorbeeld, u hebt zondagavond rond 20u gevreeën, dan geeft u dat in op maandagmorgen, net nadat u uw temperatuur gemeten heeft. Wanneer u ’s nachts vrijt, geeft u dat ook meteen ’s morgens in.