Vanuit uw land kunnen geen nieuwe bestellingen worden geplaatst. United States

Betrouwbaarheid

1. Hoe betrouwbaar is Lady-Comp?

Het wetenschappelijk onderzoek dat zich toespitst op de betrouwbaarheid van onze cycluscomputers bevestigt dat Lady-Comp effectief een score van 0,7 op de Pearl-Index halen.

Meer over de Pearl Index
Klinische studies over Lady-Comp

2. Is pearly zo betrouwbaar als Lady-Comp?

Ja. Beide toestellen zijn 99,3% betrouwbaar vanaf de eerste dag (pearl-index = 0,7).

Meer info

3. Werd Lady-Comp onderzocht door medische experts?

Ja. Meerdere klinische studies toonde duidelijk aan dat de Lady-Comp in staat is om een constante betrouwbaarheid van 99,3% (Pearl Index van 0,7) aan te houden voor natuurlijke anticonceptie.

Zie de klinische studies

4.Hoe snel zal Lady-Comp accuraat zijn?

Lady-Comp is vanaf de eerste dag 99,3% betrouwbaar, maar het heeft uiteraard een leercurve om uw cyclus te leren kennen. Gemiddeld duurt het ongeveer twee à drie maanden vooraleer het toestel een maximum aan groene dagen aangeeft. Hoeveel groene dagen dat precies is hangt af van de regelmaat van de cyclus en verschilt dus van vrouw tot vrouw. Wilt u tijdens de rode dagen vrijen, dan moet u een extra voorbehoedmiddel, zoals een condoom, gebruiken.

5.Wat is de bron van de gegevens die Lady-Comp gebruikt en hoe worden die verzameld?

Elke morgen, tegen de opgegeven alarmtijd (wanneer u de wekker gebruikt), wordt u gewekt door Lady-Comp. U meet uw basale lichaamstemperatuur (of temperatuur bij opstaan) onmiddellijk door de elektronische sensor te gebruiken.

Dit wordt wordt door de computer direct gelezen via de sensor en gebruikt om uw vruchtbaarheid te berekenen voor de volgende 24u. Het is noodzakelijk dat de temperatuur gemeten wordt terwijl u nog steeds in bed ligt, voor u beweegt of opstaat, aangezien een temperatuur in rusttoestand nodig is, die door geen enkele fysieke activiteit beïnvloed wordt.

Meer info

6. Bestaat er een risico dat er fouten optreden bij het meten van de basale lichaamstemperatuur?

Nee. Het proces om de basale lichaamstemperatuur te meten wordt op intelligente manier gecontroleerd door Lady-Comp. Tijdens de temperatuurmeting, bevraagt de computer de sensor meerdere honderden maal per seconde. Hij wacht op een duidelijk gedefinieerde meting van de temperatuurverhoging. Wanneer de verhoging abnormaal is, bijvoorbeeld omdat de thermometer tijdens het meten verschoven is, zal Lady-Comp dat onmiddellijk ontdekken.

Wanneer de sensor bij het begin van de meeting niet correct geplaatst werd (bijv.: op de tong in plaats van onder de tong), zal Lady-Comp een basale lichaamstemperatuur meten die lager ligt dan die die in zijn geheugen opgeslagen liggen, en de meting dus niet opnemen.

Lady-Comp detecteert ook of u koorts hebt (de letter 'F' verschijnt op het scherm), en of de temperatuurmeting te vroeg afgebroken werd (een geluidssignaal moet het einde van de meting bevestigen). Het wordt echter aangeraden om uw temperatuur niet te meten wanneer u ziek bent, om te vermijden dat de computer tegenstrijdige informatie wordt gevoed.

7. Ik werk in ploegendienst, s’ morgens, s’ avonds en soms s’ nachts. Kan ik Lady-Comp gebruiken?

Ja. Daarvoor hoeft u enkel het uur van de wekker de dag voordien te herprogrammeren. U moet ook minimum 5 uur slapen, wanneer dit niet kan meet dan uw temperatuur niet. De aanduiding blijft voor 99,3% betrouwbaar.

8. Kan Lady-Comp baby het geslacht van mijn kind bepalen?

Lady-Comp baby kan hier geen antwoord opgeven. Het geeft echter wel een geslachtsprognose tijdens de vruchtbare dagen die is gebaseerd op de bestgedocumenteerde onderzoeksresultaten voor het vaststellen van het geslacht.

Wilt u een jongen plannen, heb dan enkel geslachtsgemeenschap op de twee dagen dat enkel het symbool voor “jongen” weergegeven wordt.

Hebt u liever een meisje, heb dan enkel geslachtsgemeenschap op de twee dagen dat enkel het symbool voor “meisje” weergegeven wordt.

9. Heeft Lady-Comp een soort "opstartperiode" nodig waarin ik de pil nog voort moet gebruiken?

Nee. Het "onvruchtbare" of "groene" signaal is net als betrouwbaar op de eerste dag van gebruik als het is na twee of drie maanden. Het verschil is dat het in het begin minder vaak oplicht.

10. Ik geef nu borstvoeding en heb mijn maandstonden niet. Is Lady-Comp dan ook betrouwbaar?

Ja. Lady-Comp kan inderdaad gebruikt worden tijdens de periode van borstvoeding, en dat wordt zelfs aangeraden wanneer u deze methode wilt toepassen na de terugkeer van uw maandstonden. Let wel dat die terugkeer niet te voorspellen valt en dit bij iedere vrouw anders is, en tijdens maar ook pas na het einde van de borstvoeding kan zijn. Het toestel blijft ook hier voor 99,3% betrouwbaar bij correct gebruik, dus bij het goed opvolgen van de aanduidingen.

Tijdens de borstvoeding wordt in ieder geval aangeraden om bescherming te gebruiken tijdens het vrijen, want enkel onder zeer strikte voorwaarden blijft men voor een periode van ongeveer 6 weken onvruchtbaar. Lady-Comp zal steeds rode dagen aangeven (“onveilig”) en dit totdat u opnieuw uw maandstonden krijgt. Het toestel zal de terugkeer van de eisprong snel bepalen (dankzij de voorafgaande temperatuurmetingen die opgeslagen zitten) en zal groene dagen beginnen aangeven.

Na 2 à 3 cycli zal het toestel dan een optimaal aantal groene dagen aangeven, afhankelijk van de regelmaat van de menstruatie (hoe regelmatiger, hoe meer groene dagen. Na een zwangerschap en borstvoeding kan dat soms iets langer duren).

11. De zaadcellen van een man kunnen tot 5 dagen overleven. Dit is toch iets dat het toestel niet kan meten. Is het dan wel veilig om in 'een groene' periode seks te hebben?

Ja. De spermatozoïden blijven actief en vruchtbaar gedurende maximaal 120 uur (5 dagen) na de geslachtsgemeenschap. Dus, de periode waarin een vrouw zwanger kan worden zich beperkt tot 6 dagen per cyclus: 5 dagen voor de eisprong en de dag waarop ze ovuleert.

Lady-Comp is geprogrammeerd om rekening te houden met deze periode. Wanneer u elke morgen uw basale lichaamstemperatuur meet voor u opstaat, zal de cycluscomputer uw gegevens analyseren om uw individuele vruchtbaarheidscyclus te bepalen. Het voorspelling is heel veilig. De aanduiding is voor 99,3 % betrouwbaar en geldig voor de volgende 24u.

Meer info.

12. Hoe kan Lady-Comp mijn vruchtbare dagen voorspellen?

De eisprong zorgt voor een lichte maar significante verhoging van de basale lichaamstemperatuur. Deze temperatuurverhoging duurt tot aan het begin van de menstruatie. Lady-Comp is ontworpen om die temperatuurverhoging te identificeren en dus ook de dag van de eisprong.

Op basis van uw eigen dagelijks gemeten basale lichaamstemperatuurgegevens, berekent Lady-Comp dan een pronostiek/voorspelling voor de volgende 6 dagen. Deze pronostiek is voor 99,3% betrouwbaar. Er wordt rekening gehouden met de levensduur van spermatozoïden en de variaties in de duur van uw eigen cyclus. Na het meten van uw morgen basale lichaamstemperatuur brandt op de computer een groen lichtje wanneer u onvruchtbaar bent en een rood wanneer u vruchtbaar bent (oranje betekent dat de computer nog in de leerfase zit).

Meer info

13. Is het toestel nog steeds betrouwbaar wanneer twee eisprongen plaatsvinden tijdens de cyclus?

Ja. Wanneer een dubbele eisprong plaatsvindt, gebeurt dit binnen een interval van 24u. Het toestel is ontworpen om rekening te houden met deze mogelijkheid en blijft betrouwbaar voor 99,3%.

14. Mijn slaap wordt regelmatig onderbroken. Wat is de betrouwbaarheidsgraad van Lady-Comp onder zulke omstandigheden?

Het is nodig om minimum 5 uur te slapen voor de basale temperatuurmeting. Wanneer uw slaap te vaak onderbroken werd, kunt u ervoor kiezen die dag de temperatuurmeting over te slaan. Onregelmatige nachten hebben geen invloed op de betrouwbaarheid van het toestel maar het kan wel zijn dat u een toename van het aantal rode dagen opmerkt.