Vanuit uw land kunnen geen nieuwe bestellingen worden geplaatst. United States

Enkele biologische feiten

  • Elke vrouw ovuleert maar één keer per cyclus.
  • Na de eisprong kan het eitje gedurende maximum 24 uur bevrucht worden.
  • In het uitzonderlijke geval dat twee of meer ovulaties plaatsvinden, gebeuren ze binnen de 24 uur. De tijdsspanne voor de bevruchting kan dus precies bepaald worden.
  • Na de geslachtsgemeenschap blijft sperma actief en vruchtbaar gedurende maximaal 120 uur (5 dagen).
  • Daaruit volgt dat de periode waarin een vrouw zwanger kan worden zich beperkt tot zes dagen per cyclus: vijf dagen voor de eisprong en de dag waarop ze ovuleert.

Menstruatiecyclus

Menstruatiecyclus

De cyclus telt drie fasen: de folliculaire fase, de ovulatie en de luteale fase. De eerste dag van de menstruatiecyclus is de eerste dag van de bloedingen. De laatste dag is de dag net vóór de eerste dag van de bloedingen.

De cyclus duurt gemiddeld 28 dagen. De lengte van elke fase kan toch van cyclus tot cyclus variëren. Naar het midden van de cyclus toe geeft het dominante follikel een eicel of eitje vrij, tijdens wat we de ovulatie noemen. Na de ovulatie heeft de eicel een levensduur van ongeveer 12 tot 24 uur.

Ovulatie

Ovulatie

Vóór de ovulatie geeft het lichaam een perfect evenwichtig mengsel van hormonen vrij om de ovulatie te veroorzaken. Dit evenwicht kan door verschillende factoren worden beïnvloed. Dat is de reden waarom de dag van ovulatie sterk kan verschillen van de ene cyclus en vrouw tot de andere.

Na de ovulatie produceert het lichaam progesteron, waardoor een andere ovulatie wordt vermeden. Dit hormoon doet de lichaamstemperatuur lichtjes stijgen tot de volgende menstruatie. Deze fase is in het algemeen vrij stabiel en duurt gemiddeld 10 tot 16 dagen.

Basale temperatuur

Dit is de laagste temperatuur van het lichaam in rust (normaal gezien tijdens de slaap). Bij de vrouw veroorzaakt de ovulatie een stijging van 0,25 tot 0,45 graden Celsius ten opzichte van de basale temperatuur. Wanneer de menstruatie zich inzet, wordt de temperatuur opnieuw normaal.

Basale temperatuurmeting-

Wat doet Lady-Comp?

Lady-Comp houdt rekening met al deze parameters om zo de vruchtbare en onvruchtbare periodes nauwkeurig te berekenen.

Het meet de basale temperatuur met een hoge precisiethermometer (0,01 °C), evenals de menstruatiedata. Deze gegevens worden vervolgens vergeleken met de gegevens van meer dan 900.000 cycli van andere vrouwen. Dankzij een complex algoritme kunnen hierdoor de vruchtbare en onvruchtbare periodes worden berekend voor elke vrouw.

Indien u vruchtbaar bent, zal de computer een rood lichtje doen branden en wanneer u onvruchtbaar bent, een groen lampje. De aanduiding is voor 99,3 % betrouwbaar en geldig voor de volgende 24u.

De volgende grafiek illustreert het proces van de vrouwelijke cyclus en toont hoe die door de temperatuur weerspiegeld wordt:

Menstruatiecyclus en Lady-Comp