Vanuit uw land kunnen geen nieuwe bestellingen worden geplaatst. United States

 Ik geef nu borstvoeding en heb mijn maandstonden niet. Is Lady-Comp dan ook betrouwbaar?

Ja. Lady-Comp kan inderdaad gebruikt worden tijdens de periode van borstvoeding, en dat wordt zelfs aangeraden wanneer u deze methode wilt toepassen na de terugkeer van uw maandstonden. Let wel dat die terugkeer niet te voorspellen valt en dit bij iedere vrouw anders is, en tijdens maar ook pas na het einde van de borstvoeding kan zijn. Het toestel blijft ook hier voor 99,3% betrouwbaar bij correct gebruik, dus bij het goed opvolgen van de aanduidingen.

Tijdens de borstvoeding wordt in ieder geval aangeraden om bescherming te gebruiken tijdens het vrijen, want enkel onder zeer strikte voorwaarden blijft men voor een periode van ongeveer 6 weken onvruchtbaar. Lady-Comp zal steeds rode dagen aangeven (“onveilig”) en dit totdat u opnieuw uw maandstonden krijgt. Het toestel zal de terugkeer van de eisprong snel bepalen (dankzij de voorafgaande temperatuurmetingen die opgeslagen zitten) en zal groene dagen beginnen aangeven.

Na 2 à 3 cycli zal het toestel dan een optimaal aantal groene dagen aangeven, afhankelijk van de regelmaat van de menstruatie (hoe regelmatiger, hoe meer groene dagen. Na een zwangerschap en borstvoeding kan dat soms iets langer duren).